BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU

 

Gemeente Bertem

 

Zitting van 17 januari 2022

Van 15 uur tot 15.30 uur

 

Aanwezig:

Voorzitter:

Joël Vander Elst

Leden Vast Bureau:

Marc Morris, Yvette Laes, Joery Verhoeven en Tom Philips

Waarnemend algemeen directeur:

Kris Philips

 

 

 


Overzicht punten

Zitting van 17 januari 2022

 

ZITTINGEN VAST BUREAU. GOEDKEURING NOTULEN VORIGE ZITTING.

 

Juridische grond

        Artikel 83 van het decreet lokaal bestuur
De notulen worden goedgekeurd op de eerstvolgende gewone vergadering van het vast bureau.

 

 

Bijlagen

        Notulen van de zitting van 10 januari 2022.

 

Besluit

eenparig

 

Artikel 1:

Het vast bureau keurt de notulen van de zitting van 10 januari 2022 goed.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 25/01/2022
Overzicht punten

Zitting van 17 januari 2022

 

GOEDKEURING EN MANDATERING GEMEENTE TERVUREN OM GUNNINGSOPDRACHT: 'PLANNINGSSOFTWARE DIENSTVERLENING AAN HUIS' UIT TE VOEREN.

 

Voorgeschiedenis

         E-mails van Griet Van Roey, hoofddeskundige overheidsopdrachten en Patrimoniumbeheer van de gemeente Tervuren van 7 december 2021 en 20 december 2021 in verband met gunningscriteria en bestek Mens 2021/D02 "Planningssoftware dienstverlening aan huis".

 

Feiten en context

         De Thuiszorgdiensten Tervuren – Bertem willen verregaande stappen zetten in het automatiseren en digitaliseren van het volledige plannings- en administratieve proces van haar Regionale Dienst Gezinszorg.

         Om deze automatisering en digitalisering te ondersteunen en te kunnen waarmaken is een planningssoftware nodig.

         OCMW Bertem kan de software samen met de gemeente Tervuren aankopen aangezien zij samenwerken met de thuisdiensten van Tervuren waardoor de kosten van deze opdracht gedrukt worden.

         De gemeente Tervuren heeft een bestek Mens 2021/D02 "Planningssoftware dienstverlening aan huis" opgemaakt en zal de gunningsprocedure voeren.

 

Juridische gronden

         Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

         Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 48 m.b.t. gezamenlijke opdrachten.

         Koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

         Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.

         Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

         Het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB), Welzijnswet en Codex over het welzijn op het werk.

         Wet van 11 februari 2013 tot vaststelling van sancties en maatregelen voor werkgevers van illegaal verblijvende onderdanen van derde landen.

         De verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG.

         Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

De thuiszorgdiensten Tervuren – Bertem willen verregaande stappen zetten in het automatiseren en digitaliseren van het volledige plannings- en administratieve proces van haar Regionale Dienst Gezinszorg. Dit houdt onder meer in: de gefaciliteerde opmaak van de planning van thuiszorgdiensten, het bekendmaken van de planning aan gebruikers en personeel, het registreren en verwerken van prestaties voor loonadministratie, facturatie, VESTA, het berekenen en verwerken onkosten personeel, ...

 

Om dit mogelijk te maken zal een planningssoftware dienstverlening aan huis worden aangekocht samen met de gemeente Tervuren.

 

De gemeente Tervuren maakte een bestek op en de opdracht zal gegund worden overeenkomstig artikel 41, §1, 1° (het geraamde bedrag excl. btw bereikt de drempel van 214.000,00 euro niet) van de wet van 17 juni 2016, bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

Financiële gevolgen

Registratiesleutel

Budgettair krediet

Geraamde uitgave

0119-03/614311

€ 15.000

€ 10.000

 

 

Bijlagen

         Bestek MENS 2021/D02

         Bijlage D, invuldocument minimale voorwaarden

         Bijlage E, gunningscriterium 2.1 functionele meerwaarde.

 

Besluit

eenparig

 

Artikel 1:

Het bestek Mens 2021/D02 "Planningssoftware dienstverlening aan huis“, opgesteld door de gemeente Tervuren, wordt goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming voor de aankoop van de module bedraagt 10 000 euro incl. 21% BTW.

 

Artikel 2:

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

Artikel 3:

Het Vast Bureau mandateert de gemeente Tervuren om deze gunningsprocedure in haar naam te voeren.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 25/01/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.