BURGEMEESTERBESLUITEN

 

Gemeente Bertem

 

Zitting van 8 december 2020

Van 16 uur tot 16.05 uur

 

Aanwezig:

Burgemeester:

Joël Vander Elst

 


Overzicht punten

Zitting van 8 december 2020

 

TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING OP HET WEGVERKEER. GOEDKEURING MAATREGELEN I.V.M. ORGANISATIE VAN EEN FAKKELTOCHT OP 17 DECEMBER 2020 IN KORBEEK-DIJLE

 

Voorgeschiedenis

  • Schriftelijke aanvraag op 4 december 2020 van Machiels Sander, Zaakvoerder Dijle Floats, Corbielaan 11 te 3060 Bertem, om op 17 december 2020 een fakkeltocht voor kinderen ter gelegenheid van een verjaardag te mogen organiseren.

 

Feiten en context

  • Op 17 december tussen 18.45 uur en 21.30 uur wensen zij een fakkeltocht voor kinderen ter gelegenheid van een verjaardag te organiseren voor 10 tot maximaal 20 kinderen.
  • In de Dam, de Stationstraat, de Kleine Broekstraat en de Wijngaardstap willen zij 4 tussenstops houden gedurende ongeveer een half uurtje.

- Stationsstraat Grasveldje met picknickbank: 2 emmers met fakkels voor deelnemers.

- Verbreding Korte Broekstraat ter hoogte van de waterwinning: 2 emmers met fakkels, ring werpen, zak werpen en mikado.

- Dam en zijkant wandelpad Wijngaardstap: 2 emmers met zand voor de fakkels van de deelnemers tijdens de tussenstop. Een klaptafel en Laser target shooten (12 targets en 4 turrets van 20cm).

- Dam: Klaptafel met thermossen warme chocomelk, 2 emmers met zand voor de fakkels tijdens de tussenstop, schietspelletjes met zuignappen.

         Het parcours van de fakkeltocht volgt gedeeltelijk de openbare weg: de Kleine Broekstraat, de Nijvelsebaan, de Beekstraat en de Korbeekse Kerkstraat.

 

Juridische gronden

         Artikel 119 van de Nieuwe Gemeentewet
De gemeenteraad maakt de gemeentelijke politieverordeningen, met uitzondering van de tijdelijke politieverordeningen op het wegverkeer bedoeld in artikel 130bis.

         Artikel 130bis van de Nieuwe Gemeentewet
Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd voor de tijdelijke politieverordeningen op het wegverkeer.

         Algemeen politiereglement van Bertem aangenomen door de gemeenteraad op 20 maart 2018, inzonderheid hoofdstuk 3, afdeling 3 en 5.

         Wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het KB van 16 maart 1968.

         KB van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

         MB van 11 oktober 1976 betreffende de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens.

         MB van 7 mei 1999 betreffende het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg.

 

Argumentatie

Deze organisatie brengt, behoudens onvoorziene omstandigheden, de openbare veiligheid niet in gevaar.

 

 

Bijlagen

         Parcours fakkeltocht verjaardagsfeestjes.

 

Besluit

 

Artikel 1:

De burgemeester verleent aan Machiels Sander, Zaakvoerder Dijle Floats, Corbielaan 11 te 3060 Bertem toestemming voor de organisatie van een fakkeltocht met 4 tussenstops op 17 december 2020.

 

Artikel 2:

Alle deelnemers aan de fakkeltocht moeten het verkeersreglement respecteren.

De organisator moet zelf de veiligheid van de deelnemers garanderen: bij de passage op de Nijvelsebaan, voldoende begeleiding, dragen van fluo hesjes,..

 

Artikel 3:

De organisator is zelf verantwoordelijk voor het opruimen en het meenemen van het overgebleven afval gerelateerd aan de activiteit.

 

Artikel 4:

De organisator dient er zich van bewust te zijn dat de openbare weg en private percelen tijdens het evenement ook gebruikt kunnen worden door anderen, zoals jagers in het buitengebied.

De gemeentelijke dienst omgeving informeert de verantwoordelijke(n) van de WBE actief in Korbeek-Dijle over dit evenement.

 

Artikel 5:

Dit besluit wordt van kracht op 17 december 2020, van 18.45 uur tot 21u30 uur.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 15/01/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.